TEKE BÖCEĞİ

 

Bitki dünyasının son yıllarda en büyük belalısı olarak görülenorman zararlısı olan teke böceği zamanında fark edilmediğinde ağaçları kurutarak zarar vermektedir.


 

Ağacımda Teke Böceği Zararı Var mı?

Ağacınıza girip zarar vermeye başladığını, ağacın gövdesinin herhangi bir yerinde oval şekilde kurşun kalem kalınlığı çapında delikler oluşmuşsa ve delinen yerin alt kısmında talaş şeklinde döküntüler varsa,muhtemelen teke böceği zararıyla karşı karşıya kalmışsınızdır.

Mücadele için

Açılan delikleri gaz etkili insektisitle ıslatılmış pamuk ile tıkanması

Bu yöntemle böcek aldığı gaz ile dışarı çıkmak isteyecek ve bulduğu ilk delikten kendini dışarı atacaktır.

Açılan deliklerden şırınga ile enjeksiyon

Açılan deliklerden şırınga ile insektisit verilmesi, ilacın bitkinin öz suyuna girmesiyle böcekle temasıkolaylaşarak ölmelerinisağlayacaktır. Bu enjeksiyonun ağacın belirli bölgelerinden de takviye edilmesi gerekmektedir.

Ağacın komple ilaçlanması

Ağacınız küçük ve erişebilecek boyutta ise küçük pompalar ile yapraktan insektisit ile ilaçlama mümkündür. Daha büyük boyutlarda ise 200 lt’lik büyük pulvarizatörlerle ağacın tüm yüzeyi ve yaprakları ıslanacak şekilde ilaçlanmalıdır. Bu makine firmamızda mevcuttur.

Kökten ilaçlama

Ağacın kök bölgesinin insektisit ile ilaçlaması yapılması da etkili bir yöntemdir.

Kış mevsimine girerken bahçelerde çim alan ve bitki diplerine uygulanması toprağın kalitesini arttıracağından bitkilerin daha sağlıklı ve soğuklara daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır.